Μη θάψετε τις ελπίδες των επαγγελματιών της Παλικής στη σκόνη και τα μπάζα.

15873154_1502116929813584_1883062250232610584_n

Ληξούρι 08/01/2017
ΠΡΟΣ: Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς
Κύριο Παναγή Δρακουλόγκωνα.
ΚΟΙΝ: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Κύριο Θεόδωρο Γαλιατσάτο
Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΠΙΝ
Κύριο Σπύρο Γαλιατσάτο

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Μετά την ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια εξ’αιτίας των καταστροφικών σεισμών που έπληξαν την περιοχή μας το 2014, για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα.
Τα περισσότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αυτό το φυσικό φαινόμενο,παραμένουν ακόμα προβλήματα χωρίς να επιλύονται και συνεχίζουν να μας δυσκολεύουν στην επαγγελματική μας δραστηριότητα.
Λιμάνι υπό ανακατασκευή για τρία χρόνια,οδικό δίκτυο χαίνων και ανασφαλές ,πεζόδρομος πλατεία και πεζοδρόμια εγκαταλελειμμένα,απελπισμένοι συνάδελφοι που μάταια περιμένουν αποκατάσταση των προηγούμενων προβλημάτων για να μπορέσουν να παραμείνουν ενεργοί, ώστε να κρατήσουμε αυτό τον τόπο ζωντανό.
Αντί για την επίλυση όλων αυτών που μας απασχολούν και που πολλές φορές σας έχουμε εκθέσει(σε όλους τους αρμόδιους),μας επιβαρύνετε με άλλη μία ενέργεια.Με την εναπόθεση και την επεξεργασία των μπάζων της Κεφαλονιάς στον χώρο του αθλητικού Σταδίου Παλικής.
Την ανάπτυξη αυτής της μορφής δεν την καταλαβαίνουμε.
Εκτός από την επιβάρυνση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων ,σας υπογραμμίζουμε την υποβάθμιση του τουρισμού στην περιοχή μας.Φανταστείτε τις εντυπώσεις των τουριστών που κατευθύνονται με τα λεωφορεία και τα αυτοκίνητα στις περιοχές του Ξι,Μέγα Λάκου και Κουνόπετρας και αντικρύζουν την επεξεργασία των μπάζων στο χώρο του Σταδίου με όλα τα συνεπακόλουθα:ατελείωτο πήγαινε-έλα των φορτηγών γεμάτα μπάζα, θόρυβος από την εναπόθεση και το σπάσιμο τους,σκόνη από το διαχωρισμό τους.Όσο για τους Tours Operators σας βεβαιώνουμε ότι θα έχουν ένα σοβαρό λόγο να αποφύγουν την περιοχή μας για την υπογραφή συμβολαίων με τους συναδέλφους καταλυματίες και ξενοδόχους .
Λύσεις υπάρχουν ώστε να αποφευχθεί το λάθος που συντελείται στη συγκεκριμένη περιοχή.Απ’ότι κι εσείς γνωρίζετε κι εμείς έχουμε πληροφορηθεί υπάρχουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για αποδοχή μελέτης χώρου επεξεργασίας μπάζων σε ορισμένους χώρους.Ο πλέον ενδεδειγμένος χώρος είναι ο ΧΥΤΑ και το γνωρίζουν όλοι.
Ζητούμε από εσάς, συμμεριζόμενος την αγωνία μας για το μέλλον των επιχειρήσεων μας, ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΩΣΕΤΕ την άδεια λειτουργίας του σπαστηροτριβείου στο χώρο του Αθλητικού Σταδίου Παλικής.
Μη θάψετε τις ελπίδες των επαγγελματιών της Παλικής στη σκόνη και τα μπάζα.
Το Δ.Σ του Συλλόγου
Ατσάρου Κατερίνα
Λιβιεράτος Γεράσιμος
Ατσάρος Δημήτρης
Βολτέρας Χρήστος
Μουρελάτος Σπύρος